mandag den 22. august 2011

Creole Chicken Wraps (kreolske kyllinge wraps)



Nu er det vist på tide, jeg kommer igang med bloggen igen :)
Jeg har ikke brugt meget tid herinde det sidste stykke tid - men nu er ferien ovre, og jeg er ved at være kommet mig over den første arbejdsuge. Så nu vil jeg se, om ikke jeg kan tage mig sammen til at få blogget lidt igen.

I går fik vi en ret, som vi har fået en enkelt gang før nemlig "kreolske kyllngewraps". De er rigtig lækre med de hjemmebagte fladbrød og alle de skønne smagsindtryk fra de forskellige krydderier.Jeg ville nok ikke lave dem til mindre børn, da der er mange krydderier i, og både kødet og den rørte mayonnaise bliver temlig stærk - men her i huset er vi jo vilde med krydret mad, så det er bare rigtig god aftensmad efter min mening.

Jeg har valgt selv at bage nogle fladbrød, men er tiden ikke til det, kan de sagtens spises med færdigkøbte wraps, som jo smager ganske udemærket. Opskriften på brødene er dog nem at gå til, og dejen er nem at rulle ud, hvis bare man sørger for, der er godt med mel på bordet.

Første gang jeg lavede dem, lavede jeg dressingen efter den originale opskrift, hvor den er rørt på ren mayonnaise. Den her gang skiftede jeg halvdelen ud med fromage frais 0,2%. Næste gang bliver den lavet kun på fromage frais, da jeg er sikker på, den vil smage ganske fint sådan, og så er der jo ingen grund til alt den fedt fra mayonnaisen.

Fladbrød 8. stk
25 g gær
3½ dl lunken vand
3/4 tsk. groft salt
½ tsk. rørsukker
125 g speltmel
125 g fuldkornshvedemel
Ca. 250 g hvedemel

Kom vand i en skål. Smuldr gæren i og rør den ud i vandet sammen med salt og sukker. Tilsæt fuldkornshvedemel og speltmel og rør det godt rundt i væsken. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt. Når det bliver en fast masse, hældes det ud på køkkenbordet og æltes godt, til dejen er blød og elastisk. Tilsæt mel undervejs, hvis dejen hænger for meget i. 
Kom den godt æltede dej tilbage i skålen, dæk til, stil den et lunt sted og lad den hæve i 1 times tid. 
Hæld dejen ud på et køkkenbordet, del i 8 dele. Rul hver del til et tyndt (forholdsvis rundt) stykke. Steg på en godt varm, TØR teflonpande, 1-1½ minut på hver side og den skal boble op.

Den rørte dressing
Kyllingefilet steges
Brødet er bagt på den ene side, og der smøres dressing på, samt der kommes lidt mozzarella på
Fyldet er kommet på, og brødet er klar til at blive rullet sammen
Velbekomme :)

Creole Chicken Wraps (kreolske kyllingewraps) 3 pers. 


3 kyllingebrystfileter uden skind og ben
1 spsk. paprika
1 tsk. hvidløgspulver 
½ tsk. chilipulver
½ tsk. cayennepeber
½ tsk. tørret timian
½ tsk. spidskommen
1 tsk. urtesalt
friskkværnet peber

Desuden:
fladbrød (se ovenover for opskrift - eller køb dem færdige)
½ dl mayonnaise
½ dl fromage frais 0,2%
1 hel bøffel mozzarella, plukket i mindre stykker
3 blommetomater, skåret i skiver
1 rødløg, skåret i tynde ringe
et stykke agurk, skåret i kvarter
romainsalat, skåret i strimler

Bland alle ingredienserne til krydderiblandingen.
Bland mayonnaise med ½ spsk. af krydderiblandingen. Stil det i køleskab til det skal bruges. 
Hæld resten af krydderiblandingen i en frysepose sammen med lidt olie. Kom de hele kyllingebrystfileter i posen, og fordel krydderierne godt på kyllingen. Steg kyllingefileterne med det samme, eller lad dem stå og marinere i køleskab i et par timer.
Steg kyllingefileterne til de er gennemstegte og skær dem i tern eller strimler. 

Hav alle de øvrige ingredienser klar.

Nu skal brødene bages som beskrevet ovenfor. Når den ene side af brødet er bagt, vendes den, og den bagte side smøres med lidt af mayonnaise / fromage frais-blandingen og der kommes lidt mozzarella på, uder over hele brødet. Når osten begynder at smelte, tages brødet af panden og så kommes kyllingestrimler på i en stribe midt på brødet, derefter løg, tomater, agurk og salat. Rul brødet sammen om fyldet og server straks.

søndag den 7. august 2011

Creamy Caprese Pasta og sennepsglaseret svinemørbrad med serrano skinke


Igen i dag er inspirationen til aftensmaden hentet hos How sweet it is. Jeg havde taget en svinemørbrad op af fryseren, uden nogen idé om, hvordan den skulle tilberedes, og hvad vi skulle have til. Derfor gik jeg på inspirations jagt i blogger universet med en idé om, at jeg gerne ville have en form for pasta. 
Jeg fandt frem til denne virkelig lækre pastaret "creamy caprese pasta". Den er fyldt med skøn smag, har få ingredienser og er hurtig at lave - så bliver det jo ikke meget bedre. Retten ville sagtens kunne gå som en hel ret - uden kød som tilbehør. Den ville sikkert også gøre sig godt med noget stegt eller kogt kylling blandet i og med et stykke godt brød til. Det skal ihvertfald prøves en dag, for som sagt er retten virkelig velsmagende.
Jeg lavede ikke mange ændringer til retten. Jeg valgte at komme lidt tern af rød cheddar i, da der var et stykke i køleskabet, og jeg gratinerede retten med en blanding af friskrevet parmesan og revet mozzarella. Jeg brugte lidt mindre basilikum, da jeg syntes det lød af rigtig meget. 
Jeg brugte en økologisk fuldkornspasta fra Änglemark, men en alm. hvede pasta ville sikkert også kunne bruges.

Vi har over halvdelen tilbage, efter at have spist i aften. Men det gør ikke så meget. Tror sagtens den kan varmes op igen, hvis fadet dækkes med stanniol. Så der er nem mad på tirsdag, hvor Søren skal med sin far og bror ud og køre motorcykel.

I får målene i både de engelsk mål og omregnet til danske. Min søde mor har foræret mig et sæt målebægere til cups. Der er fire bægere med målene 1, 1/2, 1/3 og 1/4 cup. De er virkelig guld værd, når man bruger de engelsksprogede opskrifter. Der er nogle enkelte engelsksprogede madblogs, hvor der også er skrevet gram og dl - men det er ikke mange. Egentlig syntes jeg det er en noget besværlig metode med de engelske mål. For mig er der mere logik i at veje tingene af... Men bruger du som jeg opskrifter med mål i cups, er det så meget nemmere, hvis du har sådan et målesæt. Tak søde mor :)

Jeg vil ikke skrive så meget om mørbraden. Den er pudset af, krydret godt med salt og friskkværnet peber og brunet godt af på en meget varm pande. Herefter er der smurt et lag stærk sennep på, hvorefter den er pakket ind i serrano skinke (1 pakke af 100 g). Den fik 30 min. ved 180 grader, og fik herefter lov at hvile i 10 min., inden den blev skåret ud.
En lækker måde at tilberede mørbraden på. Vi har lavet den nogle gange på weberen, og det kan også klart anbefales.

Pastaen vendes i den varme tomatsauce

Ost, tomater og basilikum vendes i

Lidt mere ost drysses på, og bagefter ind i den varme ovn

Flot gylden og utrolig velsmagende

Mørbraden smurt med stærk sennep

Pakket ind i serrano skinke og på vej ind i ovenen

Creamy Caprese Pasta 
1 pose fuldkorns pasta (500 g)
1 pint / 5 dl god tomatsauce (jeg brugte et glas fra Dolmio med ekstra hvidløg)
1/3 cup / 3/4 dl fløde
1/3 cup / 3/4 dl friskrevet parmesan
4 ounces / 115 g frisk mozzarella, i tern
4 ounces / 115 g rød cheddar, i tern
1 pint / 5 dl. cherrytomater, skåret i halve
1 bunch / 1 bundt basilikum (jeg brugte ikke helt så meget)
Revet mozzarella og frisk revet parmesan, til gratinering

Forvarm ovnen til 200 grader.
Kog pastaen efter anvisningen på pakken, hæld den over i et dørslag, og skyl med koldt vand.
Hæld tomatsaucen i en sauterpande eller i en stor tykbundet gryde. Lad saucen komme i kog, og tilsæt fløde og friskrevet parmesan. Tag nu panden / gryden af varmen.
Vend den kogte pasta i saucen. Vend herefter cheddar i tern, mozzarella i tern, halve cherrytomater og hakket basilikum i pastaen.
Smør et ovnfast fad med en smule olivenolie. Hæld det hele i fadet, og drys med revet mozzarella og friskrevet parmesan.

Sæt i den forvarmede ovn ved 200 grader, og lad retten gratinere i ca. 25 min. til osten er gylden.

lørdag den 6. august 2011

"Petite Lasagnas" (små lasagner med filodej)


I dag stod aftensmaden på små lasagner med filodej, bagt i muffinsforme. En ret jeg har ladet mig inspirere af, gennem endnu en engelssproget madblog, nemlig Can you stay for dinner
Smagen i de små lasagner er rigtig god. Der er ikke noget særligt over sovsen, men hakket oksekød smager jo altid godt, når der kommer krydderurter, hvidløg og tomat i - og sammen med den lækre ricottaost, smagte det virkeligt godt.
Konsistensen er bestemt ikke som en alm. lasagne. Den tynde filodej giver ikke meget modstand til kødsovs og de to slags ost, og skal jeg lave det en anden gang, vil jeg bruge to eller tre stykker filodej, hvor der her kun bruges et. Igen.. det smagte rigtig godt, men det mindede noget mere om en alm. omgang kødsovs end lasagne.
De få ændringer jeg har lavet i forhold til den originale opskrift er, at jeg brugte hakket oksekød frem for hakket kalkun, jeg brugte lidt mere hvidløg og i stedet for tørrede krydderurter brugte jeg friske.
Selv om du evt., som jeg, bruger silikone forme, er det vigtigt, at de smøres med olie. Den fine filodej sætter sig ellers fast, og den lille lasagne vil gå i stykker, når den tages ud af formen. Mine var meget skrøbelige, men det lykkedes mig at få dem nogenlunde hele ud af formen, ved først at løsne siderne forsigtigt med en kødnål, og derefter bruge en ske til at løfte dem over på et fad.

Hver fordybning i muffinsformen smøres med olie, herefter beklædes de med et lille stykke filodej

Halvdelen af ricotta blandingen fordeles

Herefter halvdelen af kødsovsen

Når der er drysset med revet ost, klemmes der forsigtigt endnu et stykke filodej ned i hver fordybning, og der laves endnu et lag af ost og kød

Færdige og klar til at komme i ovnen

Sprøde og lækre

"Petite Lasagnas" (små lasagner med filodej)

24 små stykker filodej - skåret i ca. 10 x 10 cm
Olie, til at smøre formene med

400 g hakket oksekød (eller hakket kalkun / kylling)
Olie, til at stege i
100 - 150 g champignon, hakket
Salt og friskkværnet peber
1 stort løg, finthakket
3 fed hvidløg, finthakket
½ - 1 brik moste tomater
Frisk oregano efter smag, hakket


1 bæger ricottaost (250 g)
Frisk oregano efter smag, hakket
Frisk basilikum efter smag, hakket
Salt og friskkværnet peber


Revet mozzarella


Olien varmes op i en tykbundet gryde, og de hakkede løg svitses heri, til de er gyldne og begynder at blive bløde. Herefter tilsættes det hakkede oksekød som brunes og krydres med salt og friskkværnet peber.
Tilsæt hvidløg og hakkede champignon, og lade det svitse med, til champignon er faldet lidt sammen. Kryder godt med salt og friskkværnet peber. Er der meget væde i gryde, hældes det forsigtigt fra.
Tilsæt de mosede tomater, og lad det hele simre i ca. 10 min.


Ricottaosten blandes med oregano og basilikum og smages til med salt og friskkværnet peber.


I hver fordybning i muffinsformen smøres der olie i bunden og op af siderne.
Et stykke filodej presses forsigtigt ned i hver fordybning - sørg for at få det helt ud til kanten.
Halvdelen af ricotta blandingen fordeles, herefter halvdelen af kødsovsen. Drys med revet mozzarella.
Pres forsigtigt endnu et stykke filodej ned i hver fordybning - vær forsigtig, da det nemt går i stykker. 
Fordel nu resten af fyldet, og slut af med revet mozzarella.


Bages i midten af en forvarmet ovn ved 200 grader, indtil osten er smeltet og gylden - ca. 10 min.


Lad de små lasagner køle lidt af, inden de flyttes over på et fad.

fredag den 5. august 2011

Brunch-æg i små ramekin skåle


Der er gået ferie i det hele - også i bloggen. Den har stået stille noget tid, men nu er vist et passende tidspunkt at komme igang igen. Vi har selvfølgelig spist alle dagene, selv om der er ferie, men det er blevet til rigtig meget på grillen, og det er begrænset hvor meget der er at skrive om grillet kød og salat. Men lidt billeder har jeg da vist til at ligge fra de sidste 14 dage, så der er til nogle forskellige indlæg på et senere tidspunkt.

I morges - eller rettere formiddag, da Søren endelig fik prikket så meget til min samvittighed, at jeg valgte at stå op - var det blevet tid til brunch i stedet for morgenmad. Jeg har gennem en madblog der hedder how sweet it is fundet Idéen til disse her små, lækre ramekin skåle med æg, ost, tomat og basilikum. De smager rigtig skønt, er en fryd for øjet, og et fint alternativ til de alm. æg til brunch og morgenmad.
Det tager ikke mange minutter at tilberede, og mens de er i ovnen, er der god tid til at lave kaffen og hvad der ellers skal til, for at have en god brunch.
Søren kunne også rigtig godt lide dem. Dog er han ikke så vild med den hårde blomme, så næste gang de skal laves, har jeg lovet, at jeg pisker ægget sammen, inden jeg hælder det i ramekin skålen.
Vi fik små brunch pølser, kaffe og appelsin juice til. Dejlig start på en feriedag, hvor vi bare har slappet af, og nydt tanken om, at vi også har ferie hele næste uge :)

Tomater, mozzarella og basilikum ligges i bunden af den let smurte ramakin skål

To store æg hældes forsigtig i

Der hældes lidt fløde eller mælk over og der tilsættes et par halve tomater mere samt basilikum

Færdigbagte og meget lækre

Brunch-æg i små ramekin skåle - 4 stk.

8 æg
Små tomater 
Mozzarella ost i små tern
Basilikum
Fløde eller mælk
Salt og friskkværnet peber

Ovnen forvarmes til 180 grader


4 ramekin skåle smøres let med fedtstof i bunden og op af siderne.
I bunden af hver ramekin ligges små halve tomater, ost i tern og en smule hakket basilikum. Hvert æg slås enkeltvis ud i en lille skål, inden de forsigtigt vendes over i ramekinen. Dette for at undgå, at der bliver slået et dårligt æg ud, direkte ned i ramekinen. Der krydres med salt og friskkværnet peber. Over æggene hældes ca. 2 tsk. fløde eller mælk. Dette gøres for, at æggene ikke tørrer ud under bagningen. Der pyntes med et par halve tomater og hakket basilikum, og der krydres til sidst med salt og friskkværnet peber.


Ramekinerne stilles ind i midt i en forvarmet ovn på 180 grader. Jeg brugte varmluft.
Lad bage i ca. 25 min. til æggemassen er stivnet, og hviderne helt hårde.