mandag den 5. marts 2012

Pizza dip


Nu er det vist på tide, der igen kommer lidt liv her på bloggen... 
Jeg vil starte lidt "blidt" ud med et kort indlæg. Men selv om det er kort, er det bestemt ikke et, som du bør overse - for denne her pizza dip er virkelig lækker. Tænk dig, at du sidder med en bakke lækkert ciabattabrød i skiver, hvorpå du med en ske topper op med det lækreste smeltede ost tilsat alle de skønne ting fra din ynglings pizza. Lyder det ikke som en rigtig god lørdags hygge?

Inspirationen til den er fundet inde på foodgawker.com, hvor jeg kan få laaaang tid til at gå med at sidde og blive inspireret af alle de dygtige mad bloggere rundt om i verden.

Jeg kunne se, de fleste bruger nogenlunde samme grundopskrift til deres pizza dip, hvorefter de så tilsætter lige præcis de ting, de syntes smager lækkert oven på en pizza. Derfor har jeg også brugt grundopskriften, og ellers lavet den ud fra, hvad jeg syntes kunne smage godt. Jeg er sikker på der kan bruges alle mulige andre slags fyld - er du fx ikke til pepperoni, kunne der eventuelt bruges skinke i strimler.

Vær god ved dig selv og køb et helt stykke parmesan ost, som du selv river. Det er uden tvivl meget bedre med den friske ny revet ost, end med den du kan købe i en pakke, hvor den er revet i forvejen. Hvad oliven angår, vil jeg også opfordre til, at du køber nogle af god kvalitet, du selv skærer i skiver. Der findes flere helt billige oliven, men jeg syntes flere af dem smager forfærdeligt. Hvis jeg køber et glas af rigtig god kvalitet, kan jeg sagtens sidde og spise dem uden noget til :)
Jeg er sikker på en hel og frisk pepperoni pølse, som man selv skærer i skiver, ville være det bedste. Men her i vores lille by, kunne det ikke opdrives.

Server til en god film en lørdag aften og forkæl dig selv med et glas koldt hvidvin - velbekomme.









Et fad fyldt med alt det gode fra pizza'en. Her får du bare brødet ved siden af,
og kan toppe op med lige den mængde smeltet ost du ønsker dig
Uhmmm...
Velbekomme - og glem endelig ikke den kolde hvidvin til


Pizza dipInspiration fundet på foodgawker.com

1 pakke philadelphia ost, stuetemperatur så det er nemmere at arbejde med

½ tsk. tørret oregano
½ tsk. tørret persille
½ tsk. tørret basilikum
½ tsk. hvidløgspulver - IKKE hvidløgssalt
½ tsk. tørret hvidløgsflager
2 dl. revet mozzarella ost
2 dl. friskrevet parmesan ost
2 dl. pizzasauce (jeg brugte et glas tomatsauce fra Dolmio med ekstra hvidløg)
3 spsk. grøn peberfrugt i meget små tern
3 spsk. sorte oliven i skiver
Pepperoni i skiver

Forvarm ovnen til 180 grader

I en skål blandes Philadelphiaosten med oregano, persille, basilikum, hvidløgspuler, og hvidløgsflager. Rør godt rundt i det, til alle krydderierne er godt blandet med osten.

Fordel blandingen i bundet af et ovnfast fad. Drys halvdelen af mozzarellaen og parmesan over flødeosten. Fordel herefter pizzasaucen i et tyndt lag over den revet ost.

Fordel pepperonien på en tallerken og giv den ca. 30 sek. i microovnen. Dette gøres fordi du på den måde får smeltet det værste af fedtet fra, så du undgår, at der ligger sig et fedtet lag øverst på den færdige pizza dip.

Fordel den resterende ost over pizza saucen, drys peberfrugt og oliven over, og slut af med at fordele skiverne af peberoni.

Stil i den forvarmede ovn i ca. 20 min. - eller til osten er helt smeltet og boblende.

Serveres varmt med lækkert ciabattabrød i skiver.
 

Ingen kommentarer: