I torsdags havde vi besluttet vi ikke skulle lave det helt store. Vi vidste jo, at der ville blive nok aktivitet i weekenden. Så valget af aftensmad faldt også på noget, der ikke krævede det vilde af os - nemlig lækker Beer butt chicken. Det passer sig selv i grillen, er nemt at tilberede og smager skønt.
Det eneste det kræver er en lukket grill, nogle gode briketter og en grillmester der er villig til at indtage minimum en halv dåseøl.
Det eneste det kræver er en lukket grill, nogle gode briketter og en grillmester der er villig til at indtage minimum en halv dåseøl.
1 hel kylling
1 dåseøl (den halve er til grillmesteren)
Olie
Krydderier og krydderurter
evt. hvidløg
Øl dåsen åbnes, og halvdelen af øllet drikkes. I den sidste halvdel kommes de krydderier og krydderurter man kan lide, og der presses evt. et fed hvidløg eller to og kommes i. Ydersiden af dåsen pensles med lidt olie, så kyllingen ikke kommer til at sidde fast på den. Kyllingen placeres over dåsen - man stikker ganske enkelt dåsen op i måsen på kyllingen, så den kommer til at balancere over den. Herefter pensles kyllingen med en krydderolie, lavet med de krydderier og krydderurter man kan lide.I grillen placeres briketterne på den nederste rist, ude i siderne. Kyllingen stilles i en foliebakke inde i midten, låget sættes på grillen - og derefter nix pille i ca. 1½ time. Herefter har du en lækker og mør kylling.
PAS PÅ når du tager kyllingen af grillen. Dåsen er rygende varm og det øl der er inde i den koger - så vær forsigtig, så du ikke får det ud over dig.
Dertil blev der lavet et flutes med en hjemmerørt hvidløgssmør.
1 flutes
Smør
Persille
Hvidløg
Der skæres nogle lange lommer på langs af brødet. I lommerne smøres kryddersmør, der er rørt med finthakket hvidløg efter smag og et bundt hakket persille. Smør ikke for meget i, da brødet så ikke bliver sprød.
Brødet pakkes godt ind i stanniol og ligges over briketterne på grillen. Lad brødet ligge i ca. 12 min. Vend det en enkelt gang undervejs.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar