tirsdag den 24. april 2012

Italian Meatloaf


I dag stod menuen på Italian Meatloaf af Laura Vitale.

Jeg har tidligere skrevet om Laura Vitale, der laver en hel masse videoer, som hun uploader på YouTube. Derudover har hun en rigtig fin hjemmeside, hvor videoerne også er, og det er også der, der er mulighed for at få de nøjagtige mål- og mængde anvisninger. Hun laver virkelig meget og utrolig lækker mad. Ser man bort fra hendes meget "muntre" væsen, syntes jeg hun er en rigtig god inspirationskilde til god madlavning.
Laura Vitale er fra Italien, og det bærer hendes madlavning præg af. Hun laver dog også en masse traditionel amerikansk mad - og så har hun en stor passion for chokolade og andre søde og lækre kager og desserter. Prøv at søge efter hende på YouTube eller tjek hendes hjemmeside - kan ikke forestille mig, der kan være nogen, der ikke forelsker sig i én flere af hendes lækre opskrifter.

Dette "Italian Meatloaf" er meget anderledes fra de farsbrød jeg kender. I den oprindelige opskrift bruges der hakket kalkun, men det kunne jeg ikke fremskaffe i dag. Jeg valgte derfor at bruge hakket kylling. Men som Laura fortæller, kan der bruges andet hakket kød som okse / kalv / hakket kalv og flæsk. Jeg syntes det var rigtigt lækkert med den hakkede kyllingefars. Saftigt og ikke så kompakt, som de farsbrød jeg tidligere har lavet. Salamien giver en rigtig god smag, og ægget gør bare brødet så fint. Ikke at ægget smagsmæssigt gør det store, men jeg syntes bestemt ikke det skal undlades.

Der skulle have været Sharp Provolone (ost) i, men det kunne jeg ikke få fat i. Jeg brugte en Lagret Cheddar i stedet, og det fungerede rigtig fint.

Der bliver et stort fint farsbrød ud af opskriften, som jeg vil mene nemt kan mætte 4 personer. Det vil sagtens kunne fryses ned, og jeg kunne forestille mig, det også vil være lækkert koldt, og på en skive god rugbrød.

Jeg har nogle rigtig praktiske cup målebægere i plast, som er en rigtig god hjælp, hvis man bruger amerikanske opskrifter. Jeg skriver målene i cups, da jeg glemte at veje af - men i får også en ca. angivelse, som i kan bruge, hvis ikke i er velsignet med cup målebægere.

Farsbrødet blev serveret sammen med en kartoffel / squash salat med pesto - den får i opskriften på senere.

Alle ingredienser, på nær den hakkede kylling, blandes i en stor skål

Den hakkede kylling tilsættes, og det hele blandes hurtigt sammen.
Jeg syntes det er nemmest at bruge hænderne til at blande en fars.





Den rørte fars trykkes ud på en lille bageplade beklædt med bagepapir.
Halvdelen af osten fordeles over farsen, derefter de hårdkogte æg,
og til sidst den sidste halvdel af osten

Dæk æg og ost ved at vende farsen op over, og form derefter til "et brød"




















Færdigbagt og rigtigt lækkert

Italian Meatloaf

750 g hakket kylling eller kalkun
1 lille løg, hakket
2 fed hvidløg, finthakket
1 + 1 spsk. olivenolie
2 spsk. hakket persille
1 rå æg
1/4 cup (en alm. håndfuld) rasp
2 spsk. mælk
115 g italiensk salami, skåret i små stykker
1/2 cup (ca. 1½ dl) lagret cheddar eller Sharp Provelone, i små tern
1/4 cup (en alm. håndfuld) frisk revet parmesan ost
4 hårdkogte æg, pillet
Salt og friskkværnet peber

Forvarm ovnen til 180 grader

Beklæd en lille bageplade med bagepapir og stil til side.

Svits løg og hvidløg i en spsk. olie - svits til de er bløde, men de må ikke tage farve. Ca. 5 min. ved middel varme. Tag af panden og lad dem køle lidt af.

I en stor skål blandes løg, hvidløg, persille, det rå æg, rasp, mælk, salami, den sidste spsk. olie og parmesan. Bland med en gaffel eller lignende og krydder med salt og friskkværnet peber.
Bland den hakkede kylling, og bland til det hele er godt mikset sammen. Kryder igen med lidt salt og friskkværnet peber.

Vend farsen ud på den beklædte bagepande og tryk det fladt med hænderne.
Fordel halvdelen af osten i en stribe midt på farsen, placer æggene og drys resten af osten over.
Dæk æggene og osten ved at vende farsen hen over og form som "et brød".

Bag i den forvarmede oven i 45 - 55 min.

Ingen kommentarer: