tirsdag den 12. juli 2011

Jordbærtærte - niecernes mesterværk


Vi har haft mine to store niecer på ferie i sidste uge.
Når de er på ferie eller weekend hos os, er det nærmest blevet en tradition, at der skal laves noget lækkert til at hygge med - og denne gang var ingen undtagelse.
De er VILDE med jordbær, og det første de gjorde, da de ankom var, at de styrtede ud i haven, og plukkede så mange bær de kunne finde. De blev så spist den første aften sammen med en omgang hjemmelavet jordbær is, jeg havde i fryseren.
Da det var ved at være småt med bær i vores have, valgte vi at gå ned i byen og købe nogle dagen efter, da vi havde aftalt, at vi skulle lave en lækker jordbærtærte, som vi skulle hygge med, når Søren kom hjem. Så kunne de bær, der nærmede sig at blive røde, få lov at sidde en dag mere og blive spist senere.
Tærten blev rigtig lækker, og pigerne fik den pyntet rigtig fint. De lavede det hele selv, og var super dygtige til det. Vi fik lige rigeligt med chokolade på bunden (og det var fasterens fejl, da det var mig, der sagde hvor meget de skulle smelte), men ellers en rigtig dejlig tærte.
Næste gang den skal laves, tror jeg, at jeg vil bruge lidt mindre kagecreme, og i stedet blande lidt flødeskum i, så den bliver lidt mere luftig.


Den færdigbagte tærtebund med marcipan

Chokoladen smeltes og fordeles på den helt kolde bund
Kagecremen fordeles, når chokoladen er størknet helt
Fint pyntet med halve jordbær og svær at modstå :)

Jordbærtærte


Marcipanmasse:
50 g smør
50 g marcipan
50 g sukker
2 æg

Smørdej:
125 g smør
125 g mel
25 g flormelis
Kornene fra ½ stang vanille

Kagecreme:
3 æggeblommer
3 spsk. sukker
Kornene fra 1½ stang vanille
½ liter mælk
1-2 spsk. Maizena

Marcipanmasse:
Ingredienserne blandes til en jævn masse. Stilles til side.

Smørdej:
Ingredienserne blandes, samles til en dej og stilles koldt.
Når dejen er kold, rulles den ud, så den passer til tærteformen - alternativt kan du bare trykke den ud i formen med fingrene, det synes jeg er nemmere. Kom marcipanmassen over den ubagte dej.

Bages i forvarmet ovn ved 200 grader i 15-20 minutter.

Kagecreme:
Tag lidt af mælken fra og kom Maizena i. Røres sammen med en teske.
Æggeblommer, sukker, vanille og mælk kommes i en gryde og koges op. Tilsæt Maizena-blandingen lidt efter lidt, til konsistensen er passende. Cremen koges igennem et par minutter.
Rør i cremen hele tiden, da den ellers brænder på.
Sæt cremen på køl, og lad den blive helt kold.

Kom smeltet chokolade (vi brugte 70%) - på den afkølede tærtebund og vent til det er størknet. Kom så cremen på den kolde bund og pynt med halve jordbær.

Ingen kommentarer: