lørdag den 23. juli 2011

Kyllinge-/pastasalat med appelsin-/chilidressing


Den her salat er utrolig lækker. Der er så mange skønne smags nuancer fra kød, pasta, grøntsager, chili, hvidløg og ikke mindst appelsin og honning.
Vi har flere gange fået salaten som aftensmåltid, hvor vi har fået noget lækkert hjemmebagt brød til. Den kan også sagtens gå som frokost - især på en lun sommerdag, er den et dejligt friskt indslag, hvor man ikke har den store lyst til en varm ret.
Når vi laver den fulde portion og samtidig får brød til, er der til to dage. Den holder sig fint tildækket og på køl. Jeg vil blot opfordre til, at den tages ud af køleskabet i god tid. Den smager ikke af så meget, hvis den er helt kold.


Kyllinge-/pastasalat med appelsin-/chilidressing

300 g pasta penne
2 store kyllingebryst
1 pk bacon i tern
Saft fra 1 appelsin (til at stege kyllingen i)
Spæde spinatblade

½ rød peberfrugt, finthakket
½ frisk, rød chili, finthakket
2 fed hvidløg, fint hakket
Saft fra 1 appelsin (til dressing)
Lidt god olivenolie
Lidt flydende honning
Salt og friskkværnet peber


Pastaen koges al dente i rigeligt, godt saltet vand. Skylles i koldt vand.
Steg bacontern sprøde på en tør pande. Læg dem på køkkenrulle for at dryppe af og steg derefter kyllingebryst i baconfedtet. Krydr dem med salt, friskkværnet peber og pres saft fra 1 appelsin ud over. Steg dem til de er gennemstegte.
Saften af den anden appelsin, finthakket chili, finthakket rød peber, finthakket hvidløg, olivenolie, flydende honning, salt og friskkværnet peber blandes godt sammen og bruges som dressing.
Bland alle ingredienserne til salaten sammen, vend salat og dressing sammen (eller server dressingen ved siden af) og server med nybagt brød.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Virkelig lækker til en varm sommerdag, sammen med et godt flute. Det er klart en af familiens sommerfavoritter hos os :-)

Eva