tirsdag den 26. april 2011

BBQ - Sticky chicken med kartoffelsalat

Så skulle der grilles en af de absolutte gengangere på vores sommermenu.
Det er en opskrift jeg har fundet på nettet engang - hvor husker jeg ikke længere - og det smager altså himmelsk. Det eneste der kræves er, at du har en grill med låg.
Marinaden er kommet til, efter Søren har leget noget med smagen. Og skal man have en marinade, hvor der skal sidde et godt lag på, er den perfekt. Sukker, honning og sirup gør, at den er godt "snasket" og gerne tager imod flere lag :)

Kyllingen kræver god tid, men på en lun sommerdag (eller som her en helt fantastisk påske), er det jo bare med at gøre sig det mageligt på terrassen med godt selskab og et glas kold hvidvin. Så gør det ikke noget, at det tager en time til halvanden at lave mad :)
Som skrevet, er det en sikker genganger på vores grill hver sommer. 


Den lækre kartoffelsaltat med masser af smag fra krydderurter, sennep og radiser.

Kyllingelårene efter de første par lag af  BBQ marinaden.

En snasket skål - men indholdet er bare mums.

Nu nærmer de sig.

Og NU er de klar :)

Velbekomme.. Lækker sommermad.


BBQ - Sticky chicken med kartoffelsalat

Kartoffelsalat:

Creme Fraiche 9%

Hellmanns mayonaise
Dijon sennep
Salt og friskkværnet peber
Kolde kartofler i terne (gerne kogt dagen før)

½ agurk, uden kerner og skåret i små tern
1 bundt radiser, halveret og skåret i tynde skiver
1 lille løg, finthakket
Krydderurter efter smag (her er brugt dild, purløg, persille og basilikum).



Dressingen røres af creme fraiche, lidt mayonaise, sennep, salt og peber. Smag til under vejs, så du til sidst har en lidt stærk dressing.

Kernerne fjernes fra agurken med en ske, og herefter skæres den i små tern. Radiserne halveres og skæres i tynde skiver. Kartoflerne skæres i mundrette tern. Løget hakkes fint, og krydderurterne hakkes fint.
Det hele blandes godt sammen, og stilles på køl til det skal spises.

Stickey chicken


2 - 3 fed hvidløg, finthakket
1 løg, finthakket
1 spsk. olivenolie
1 dl æblecider eller øl
2 dl ketchup
1 spsk. taffel sennep
2 spsk. sirup
1 spsk. honning
3 spsk. brun farin, med top
1 dl citronsaft
2 tsk. chilikrydderi
1 tsk. røget paprika

Løg og hvidløg svitses i en tykbundet gryde - så de bliver gyldne, men det må ikke tage farve.
Herefter tages gryden af varmen, og de resterende ingredienser hældes i. Det hele bringes i kog, og herefter skal det stå og simre i ca. en time.
Marinaden køles herefter helt af.

Når marinaden er helt kold, puttes de ferske kyllingelår i en frysepose, og lidt af marinaden hældes ved. Marinaden fordeles godt på kyllingen, og herefter skal kødet have lov at marinerer i posen i køleskabet - gerne natten over.

Når grillen er klar, ligges der en drypbakke mellem de to kulholdere. Kyllingen ligges i midten af risten, så den får inddirekte varme. Herefter ligges låget på. Ca. hver 15. minut løftes låget, kødet vendes, og der smøres et nyt lag marinade på - og på med låget igen. Sådan fortsættes til lårene er færdige. Ca. 60 - 80 min.





Ingen kommentarer: