tirsdag den 12. april 2011

Chicken taco pizza

Her på min første dag på bloggen, vil jeg flotte mig med to indlæg... for aftensmad er det jo også blevet til.
Der har i aften været den dejligste duft af krydderier i vores lille hjem, da vi har fået pizza - med rigtig mange forskellige og lækre krydderier.
Lige når man læser opskriften igennem, kan den godt se meget lang og uoverskuelig ud. Men egentlig er der ikke mere i det, end der ville være, hvis man lavede en pizza og en lækker skål salat som tilbehør. Så lad dig endelig ikke skræmme af de mange ingredienser.

Søren fik en pizzasten i julegave - og jeg må sige det en fantastisk ting. Bundene bliver sprøde og lækre, og jeg vil våge den påstand, at den bliver lige så god som hos det lokale pizzaria.
Tanken med pizzastenen var, at den skal bruges i Weberen, men den kan sagtens bruges i alm. ovn også - hvilket jeg gjorde i dag, da der var vådt og blæsende udenfor. Og resultatet blev rigtig lækkert og meget mættende. Nogle vil måske mene den er en smule stærk, men det kan jo ændres ved at regulerer på de tørrede krydderier, den friske chili og hvidløg.




Den sprøde, forbagte pizzabund smurt med en smule olie og drysset med krydderriblandingen.
Osten er smeltet, og pizzaen er nu klar til den kolde salsa- og avocado blanding.


Velduftende og klar til servering.
Hov... der sneg sig lige lidt sødt ind senere på aftenen... Der er vist til op til flere dage her, da Søren pænt takkede nej, da den blev sat på bordet. Der var vist noget med store mængder bland selv slik på jobbet i dag :)

Grilled chicken taco pizza

Taco-krydderi:

2 spsk. løgpulver
2 spsk. hvidløgspulver
1 spsk. chilipulver
1 tsk. tørret oregano
1 tsk. cayennepeber
1 tsk. stødt spidskommen
Salt og friskkværnet peber

Tomat-salsa:
1 bakke San Marzano tomater, skåret i tern
1 frisk, rød chili, udkernet og finthakket
Saft af ½ lime
Et nip sukker
1 fed hvidløg, knust og finthakket
½ rødløg, finthakket
Salt, friskkværnet peber
Lidt olivenolie

Avocado-blanding:
½ rødløg, finthakket
1 moden avocado, skåret i tern
Saft af 1 lime
Salt, friskkværnet peber
½ tsk. stødt spidskommen
½ tsk. chilipulver

Desuden:
En portion pizzadej
3/4 dl rapsolie + lidt ekstra til at pensle med
2 kyllingebrystfileter
2 dl revet mozzarella
2 dl lagret cheddarost, revet
Creme fraiche

Alle krydderierne til krydderiblandingen blandes godt sammen i en lille skål.
Herefter puttes de to brystfileter i en frysepose, hvor de bankes så flade som muligt (jeg bruger kagerullen til dette). Der hældes 3/4 dl rapsolie en lille skål, og heri røres 2 store spsk. af krydderiblandingen du lavede tidligere (gem resten til senere). Olie og krydderier hældes ned i fryseposen til kyllingekødet, det gnides godt ind i kødet, og herefter ligges det til at marrinere i køleskabet i ca. 2 timer.
Når kyllingekødet har marrineret, steges det på en varm pande, til de lige nøjagtig er gennemstegte - pas på ikke at stege dem for længe, da de så bliver kedelige og tørre. Når de er stegte køles de lidt af, og skæres herefter i mundrette stykker.
Salsa- og avocado blandingen tilberedes ved, at man laver det i to individuelle portioner, hvor alle ingredienser til den enkelte del blandes godt sammen og smages til.
De to oste blandes sammen i en lille skål.
Pizzadejen ligges på pizzastenen (eller alm bageplade). Pensles med en smule rapsolie og drysses med den resterende krydderiblanding. Bages herefter i en forvarmet ovn ved 225 grader i ca. 7 min. Bunden tages ud, der drysses ost på, og der toppes op med kyllingeternene. Pizza'en tilbage i ovnen, hvor den skal stå ca. 5 min. - eller til osten er smeltet.
Nu er pizza'en klar til at blive toppet med den kolde salsa- og avocado blanding. Ved serveringen kommes der små klatter creme fraiche på.

Velbekomme...












Ingen kommentarer: