søndag den 5. juni 2011

Beer butt chicken, salat og hvidløgsflutes

Der har været stille herinde nogle dage efterhånden. De sidste dage skyldes, at vi har været i Hjallerup fra fredag til i dag søndag. Sørens pap-moster bor deroppe, så vi har sammen med resten af familien holdt teltlejr i deres have. Så har vi ellers drukket et væld af kolde øl og Somersby og hygget til Hjallerup Marked og i familiens skød. Super weekend og super lækkert vejr. Men hold da op, hvor er det også skønt at komme hjem igen. Selv om vi har et godt telt og en rigtig god luftmadras, så sover man altså ikke på samme måde, som hjemme i sin egen gode seng. Så da vi havde fået hentet hunden hos mine forældre (hvor den er blevet overforkælet hele weekenden), var vi enige om, at nu skulle vi bare hjem i seng i et par timer. Jeg skyndte mig en tur i Netto efter noget til aftensmaden, og så hjem og få en time på øjet. Resten af aftenen er gået med at grille og nusse om hund og kat. Vi har, ud fra deres hengivenhed at bedømme, været noget savnet.


I torsdags havde vi besluttet vi ikke skulle lave det helt store. Vi vidste jo, at der ville blive nok aktivitet i weekenden. Så valget af aftensmad faldt også på noget, der ikke krævede det vilde af os - nemlig lækker Beer butt chicken. Det passer sig selv i grillen, er nemt at tilberede og smager skønt.
Det eneste det kræver er en lukket grill, nogle gode briketter og en grillmester der er villig til at indtage minimum en halv dåseøl.





Beer butt chicken
1 hel kylling
1 dåseøl (den halve er til grillmesteren)
Olie
Krydderier og krydderurter
evt. hvidløg


Øl dåsen åbnes, og halvdelen af øllet drikkes. I den sidste halvdel kommes de krydderier og krydderurter man kan lide, og der presses evt. et fed hvidløg eller to og kommes i. Ydersiden af dåsen pensles med lidt olie, så kyllingen ikke kommer til at sidde fast på den. Kyllingen placeres over dåsen - man stikker ganske enkelt dåsen op i måsen på kyllingen, så den kommer til at balancere over den. Herefter pensles kyllingen med en krydderolie, lavet med de krydderier og krydderurter man kan lide.I grillen placeres briketterne på den nederste rist, ude i siderne. Kyllingen stilles i en foliebakke inde i midten, låget sættes på grillen - og derefter nix pille i ca. 1½ time. Herefter har du en lækker og mør kylling.
PAS PÅ når du tager kyllingen af grillen. Dåsen er rygende varm og det øl der er inde i den koger - så vær forsigtig, så du ikke får det ud over dig.

Dertil blev der lavet et flutes med en hjemmerørt hvidløgssmør.




Hvidløgsflutes
1 flutes
Smør
Persille
Hvidløg

Der skæres nogle lange lommer på langs af brødet. I lommerne smøres kryddersmør, der er rørt med finthakket hvidløg efter smag og et bundt hakket persille. Smør ikke for meget i, da brødet så ikke bliver sprød.
Brødet pakkes godt ind i stanniol og ligges over briketterne på grillen. Lad brødet ligge i ca. 12 min. Vend det en enkelt gang undervejs.

Ingen kommentarer: