tirsdag den 10. maj 2011

Hønsegård, højbede og krukker

Vi er ikke nogle af de mennesker, der går vildt meget op i vores have. Men vi kan godt lide det er hyggeligt, og at det holder sig selv mest muligt.

Sidste år blev skellet fjernet på begge sider af haven, da det var gammelt og fuldstændigt tilgroet. Til den ene side var der et stort virvar af forskellige buske og træer, og til den anden side, var der nogle meget gamle moreltræer, som var forsøgt at beskære, så de mindede om en hæk. Nu har vi så en ét år gammel bøgehæk til den ene side - og ingenting til den anden side.
Vi glæder os til at få gjort noget ved haven i løbet af sommeren. Den er jo stort set helt åben nu, og der er ikke meget hygge over det. Men vi forsøger med små skridt at hygge på bedste vis.


Sidste år byggede Søren hønsehuset oppe i haven, og i efteråret flyttede der 5 små silkehøns ind. De mistede dog hovederne i vinter, da vi fandt ud af, at der ud af de 5 var 3 haner, som var begyndt at gale. Vi havde i forvejen lovet naboerne, at vi ikke ville holde haner, da vi bor i et villakvarter, og helst skulle holde os på talefod med dem alle.
Men nu er huset og gården ved at være indflytnings klar igen, og vi satser på, der flytter 6 sussex kyllinger ind i næste uge. Det bliver nu hyggeligt at få lidt liv derinde igen - og der er uden tvivl nok græs de kan hygge sig med det første stykke tid.




Søren lavede også nogle højbede til mig sidste år. Eller ihvertfald bede, der er højere end jorden. Det er ikke meningen, de skal være alt for høje. Bare høje nok til, at græsset ikke gror ind i jorden.
I foråret sidste år satte jeg nogle jordbærplanter i to mindre bede, søren også havde lavet, men der er nu så mange planter, så jeg må have gang i de to store også. Jeg skal bare lige have malet dem færdige.


Robin undre sig vist over, hvorfor de nu skal stå der...

I aftes fik jeg sat lidt i et par krukker uden for huset. Det er stadig de små projekter vi har gang i, men det hjælper alt sammen.




Vi har flere forskellige projekter, vi gerne vil i gang med. Først og fremmest skal vi dog have én ind i haven, der kan flytte en del jord fra et sted til et andet, rykke gamle trærødder op og jævne ud, der hvor der har været skel. Derefter regner vi med, at vi vil igang med at lave teresse uden for vores stuevinduer, så vi kan sidde der og nyde aftensolen. 

Håber jeg kan vise nogle billeder i løbet af sommeren af, hvordan det kommer til at skride frem.

Ingen kommentarer: