fredag den 20. maj 2011

Hygge i haven

Vi har tilbragt en del timer i haven i dag. Der har været okay vejr - kunne måske godt have ønsket lidt mere sol, men der har været tørt og rimeligt lunt.
Det er ikke store projekter, vi har taget fat i i dag, men der er sket lidt. Græsset er blevet slået, der er blevet ryddet lidt op rundt omkring, og jeg er næsten færdig med at male højbede.

Dagens største opgave var, at vi skulle have de nye kyllinger ud i hønsegården. Vi har haft dem nogle dage nu, og de har indtil i dag ikke været udenfor, selv om der har været åbnet, og de har haft mulighed for det. De kommer så også fra en rigtig farmer, hvor de har gået trygt og sikkert inde i en stald, de første 6 uger af deres liv. Så kan da godt forestille mig, det må være en skræmmende verden at komme ud i.


Men ud kom de, og de ser bestemt ud til at syntes, at det er en dejlig verden, der er lige uden for deres hyggelige hønsehus. De bliver altså også nød til at komme ud og gøre noget ved græsset i hønsegården, for det er vokset helt vildt. Det er lige før de små gokker bliver væk i det.
Der er ingen tvivl om, at vi nok skal få afsat vores rester af grønt og brød, for hold da op de sætter noget til livs. Som et stort plus har Søren mulighed for at tage rester med hjem fra jobbet, hvor de har en madordning med bl.a. salat. Hønsene er jo ligeglad med det er rester - de nyder det uanset. Så en tak til Sørens kollegaer, fordi de levner lidt ind imellem :) Jeg lover det giver noget igen - enten i form af kage, bagt på de gode æg der kommer retur når de får lækre rester, eller et par æg med hjem til "lillemors madlavning".

Robin (vores hund) er meget optaget af dem. Men tror nu nok han skal holde op med at pive og være så betaget af dem. I efteråret fik vi jo 5 silkehøns, og dem blev han hurtigt vant til. De måtte desværre lade livet i løbet af vinteren, da 3 ud af 5 viste sig at være haner. Og vi havde lovet naboerne, at der ikke blev morgenvækning fra hønshuset.

Nu skal vi så have gang i den store socialiseringsproces. Ikke at det skal være høns der skal kæles for og nusses. Men jeg kunne da godt tænke mig, at det var muligt at røre dem, og at de kommer forventningsfulde, når vi kommer med mad til dem.

Vi havde besøg af svigerfar og Sørens niece, der også skulle se de nye beboere - rigtig hyggeligt :)

Alt imens vi andre nød vejret og lidt praktisk i haven, ladede husets luksusdyr op til natten...

Ingen kommentarer: